fucking step up, ni kommer recenseras

Clara Cronhielm 26 september

Okej tack för din introduktion Jonathan. I’m literally a poet, but fine. Fast vänta lite, inte fine, jag är varken krönikör eller kolumnist, je suis poète. Men jag tar gärna emot en kolumn i Expressens papperstidning. Och förresten varför ska din jävla granne ha konstnärslön för att han läser tidningen, konstnärslön till mig, nu. 

Lyssnar på Vouge
Foto: Claras Macbook 

Jag gör en egen introduktion: Jag är bara en tjej som står inför avgrundens rand. Som ska till bokmässan och blogga. Just den här veckan har jag tre vendettor: mot Strawberry hotels som är för dyrt, mot kulturdebatten om transvården som varken är kultur eller debatt och mot Jonathan Brott, blogg stavas literally med två g vi är i Sverige. (Och såklart ett fjärde, mycket hemligt, vendetta, kanske men förmodligen inte mer om det i någon fylleblogg.) Jag är också bara en tjej från en bondgård som varit i Stockholm de senaste fem åren och under den tiden insett att skrivande är den lättaste “konstformen” att få clout av. Så här är jag : )

 L’amour – La mort behöver för övrigt inga tips om hur man slidear in i någon basists twitterdms, det gick jättebra tack men han hade tjej. 

I mina inlägg kommer ni kunna läsa om er och andras stil, för om det är något vi vet om författare och de som är intresserade av litteratur (yuck) är det att de antingen är stilikoner eller ser ut som en plastpåse (följande text struken pga otrevlig och våldsam) någon spytt i. De senare försvarar sitt “jag-vill-sätta-en-skalpell-mot-ögat”-yttre med att de är skapare av stor konst och att den ensam kan tala för deras karaktär. De får säkert också ändå ligga. Men jag framhåller att det är nästintill ett övergrepp att tvinga folk att bli kära i ens konst och sen låta dem blåögt slänga sig på ens kräkspåseyttre. Någon gång kommer ju konstens kraft klinga av och då kommer de tänka så “varför la jag mig i den påsen. Ja ja. Mer om det sen. Jag tänker i alla fall anonymt fota de bäst och sämst klädda och jag kommer nog vara mer benägen att fota de jag är bekant med så fucking step up, ni kommer recenseras. 

Literally hängning från infinitypoolen på gothia towers om jag ser liknande.
Foto: Bokmässans webbshop, 2021.

Vidare kommer jag också fokuserat bevaka det jag kallar “sex- och rock’n’roll-faktor”. Klassisk festbevakning alltså. Så kallad ta tempen. Därför behöver jag inbjudningar eller en öppen bakdörr till alla fester!! Det är faktiskt en förutsättning för mitt arbete så det är faktiskt er skyldighet att bara lösa detta! 

Även jag personligen tar emot alla former av mutor, reklamplats och spons. Jag har blivit tilldelad det dyraste rummet på hela min folkhögskola och jag gillar det inte ens. Idag har hyran betalats och budgeten budgeterats, det ser inte ljust ut. Jag tar jättesupergärna emot produkter från ex. Swedish Match och Philip Morris International : ). 

Om inga ekonomiska samarbeten infinner sig sätter jag mitt enda hopp denna månad till en lön och några kvitton Jonathan är skyldig mig sen litteraturmässan, i april. Jag är iaf taggad på den gratis middag som jag blivit utlovad innan festen på torsdag. Och festen också, såklart. Kom : )

https://www.facebook.com/events/864735608416948

Med hänsyn till allt detta vill jag publikt förklara att alla, även om så de minsta, ingivelser att ex. bjuda mig på en öl, en cigg, en middag etc. starkt uppmuntras. Om någon skulle vilja stöta på mig klassiskt med en drink eller en öl men känner; “nej jag vågar inte” eller mer troligt “nej typ inte värt” eller allra troligast “nej gud nej”, lyssna inte på era hjärnspöken!!!! 

Jag är här och jag är kvär, singel och redo för mingel, hej : ) nej men seriöst, jag kan visa pattarna eller något : )

Vi ses och hörs på torsdag! iiiiiiiiiiiiiiiihhhhhh!!!